Festes i tradicions

Festes, fires i tradicions populars

Rubí ha sabut recuperar i mantenir vives les festes i tradicions populars de la ciutat. Aquest fet és possible en bona part gràcies al treball i la implicació de les entitats ciutadanes, però també gràcies a l’esperit participatiu dels rubinencs i les rubinenques.

Festa MajorFesta Major

La Festa Major de Sant de Pere és la festa gran de Rubí, cada any se celebra el dia 29 de juny. Durant els dies de festa, el carrer s’omple de gent, de color, d’activitats, d’espectacles, de recuperació de vells oficis, etc.

Més informació

Sant GaldericFira de Sant Galderic

Sant Galderic era antigament el patró dels pagesos (abans de St. Isidre) i també dels artistes, i Rubí ho celebra de forma especial el primer o segon dissabte d’octubre, amb una fira on es poden trobar des de productes de menjar tradicional, plantes, herbes, fruits secs, vi, fruita, mel, aus i animals fins a ceràmica, escultures, pintures, etc.
Més informació

RubifolkRubifolk

Rubifolk, és el Festival Internacional de Dansa Tradicional de Rubí; un esdeveniment creat i organitzat per l'Esbart Dansaire de Rubí. Aquest festival de dansa vol donar a conèixer la diversitat de cultures tradicionals i populars de tot el món amb la dansa tradicional com a protagonista.

Més informació

Sant RocFesta Major de Sant Roc

És la festa Major Petita de Rubí, i entre els actes que s’hi organitzen destaquen: la trobada de puntaires, la trobada de gegants, els Versots, una audició de sardanes, el ball d’envelat, la tronada de Sant Roc, la xerricada, activitats infantils i la cantada d’havaneres.

Més informació

Sant AntoniSant Antoni Abat

Una de les festes més tradicionals de Catalunya és la que honora el patró dels cansaladers i traginers, Sant Antoni Abat. La Festa de Sant Antoni Abat té lloc l'últim cap de setmana de gener i és coneguda popularment a Rubí com la Festa Major d’Hivern, pel ressò popular i la gran participació de la que gaudeix.

Més informació

Festa XatosFesta dels Xatos

Actualment és un dels dies festius locals i està organitzada per l’Esbart Dansaire de Rubí, amb la col•laboració de l’Ajuntament i altres entitats culturals de la ciutat. La festa consisteix en una romeria fins a l’ermita de Sant Muç, on se celebra una missa i les ballades de gegants, de sardanes i del ball típic dels Xatos.

Més informació

Sant JaumeFestes del carrer Sant Jaume

Durant 4 o 5 dies al mes de juliol, als voltants de Sant Jaume, aquest petit carrer es transforma gràcies a la decoració que cada any ens transporta a una altra època o a llocs llunyans o imaginaris. La festa està organitzada pels mateixos veïns i és oberta a tota la població. S’hi celebren diverses activitats infantils, actuacions, concerts i una botifarrada.

Més informació

Informació del lloc

© Rubí Identitat, tots els drets reservats - Nota Legal - Accessibilitat - Contacte